PhalanxoflegendZ Ver 4.5

korg...

sedar xsedar lg bbrp bln je da genap stahun kite tngglkn skola..tak lame lg yg nk g middle east da nk fly da pn...cpt nye~~~...semua da ade jln sndri,da bawak haluan sdnri,da mula mngorak lgkh mnuju mse dpn msg2..well,nk tak nk redha je la yg perpisahan tu akn blaku jgk...

Mmg da lme gile kot tak usha2 blog batch ni..harap2 tak smakin dilupakn la hndkNya..hehe..bukak2 je...autoplay mp3 akn play lgu yg syahdu gile..serentak dgn itu,terimbau la kmbali kngn2 kt skola.slalu duduk2,kdg memori tu dtg..dan sdih bile kite da xmmpu nk reverse mse,so that kite bole lalui balik bnde2 tu,tp realitinye kita tak leh buat pape.mse tu the only thing yg kte bole buat.tarik nafas pnjg2 dan lepaskn nafas bsame dgn knangan2 tu sume dgn pasrah.then senyum dan bersedia ntok mnghadapi future yg penuh lg dgn challenge
Kt sni(UM),bole kate 180 drjh len la dr skolah dulu.kt sni mngajar aku mliaht sstu dr sudut yg laen.klo dulu mostly mmber2 bole kate 1 kpale,care pk same,pndpt thdp sstu pkare mostly same.n bole kate latar blkg diri pulak biasenye lbih krg sme,xjaoh beza pn.tp kt sni,yg sme,mostly bdk2 pndai2 tak hengat,abes jwb pekse,klo tny.."bole jwb td?"..dlu klo tny soklan tu jwpn besenye"mm,ntah bole la..tp mcm xyakin" wlopon snanye jwb tu lncr je..tak pn"gile ko bole jwb..aku da la xbukak bku lngsg smlm..!rse cm fail je ni..mmpos aku kne kls ICU".humble la katekan
Tp kt sni len plak situasinye..klo tny soklan tu..jwpnnye"bole je jwb agk sng la","bole,smpt la nk semak balik sume","ok la,xsesusah as expected","kacang kot"..adooiii....mmg thp keyakinan stinngi everest btol la..mcm2..wujud rupenye org2 cni,rse cm culture shock pn ade..xpenah mnghadapi situasi bgini..bile diri sndri mnghadapi..rse mcm keyakinan tu jatuh mrundum tngl 0.000001% je..adoi>.<...plg xleh blah la dorg nii..mklumlah mostly bdk2 top student kt skool yg motivated gile tmbh pulak mostly di reject oleh bdn2 biasiswa ntok ke oz..maka smngt lbih luar dr biase..
Kbanyakn nye prangai cmtu.(ade je yg normal)..tp kne pndai cari la..xsprti dlu..tp sbnrnye dorg ni ade byk ltr blkg yg bbeza2...klo dlu plg jaoh pn bdk perak,penang kot..s'wak..tp batch len.kt sni dr sluruh ngeri adaa..lbih various,lbih byk ragam....ade tu tnggl kt umah yg dr pkcik sulung ke pkcik bngsu tnggl dlm 1 umah ngn atok nenek..extended family..ade divorced family,ade da xde mak ayh,xpenah solat,ade jgk yg baek ayu gile yg xpenah djumpai spnjg aku skolah,nmpk bese2 je tp otak geliga nk mmpos,ade gak yg dok usung iphone ksane ksni,xkurang juge yg g kls tutorial pn nk bawak PSP,kejadah pe?...byk la lg...pkare2 ni..mjadikn aku melihat sstu dr sudut pndgn yg len..rse mcm kt dlm cerekarama pn ade kdg2..bole plak en..soo,aku conclude,ni la cekerekarama khidupan..n ptot bsyukur sbb aku dpt pluang ntok mrasai pngalaman ini..
wlopon bgitu,sbnrnye xsaba nk abes pasum ni,xtaw la nape,rndu kt kwn2 lame,mmg tiade gnti..k la..sori la jika post ini cm xpasal,sje nk share2,yg nk g oz tu mngkin pngalaman tak same btol x..>.<..i wish everyone happiness,slamat buke pose..assalamualaikm..

6 comments:

MiztER MURTphalanx! said...

Salam..
seronoknye dgr experience penulis..
HeHE! Azreen, beSh la da dpt rase sesuatu yg pada sudut yg berbeza..

Ade je yg belum.. cm AKU! belum rase ape itu hidup U..?
Ape2 pn mne2 kte g.. always look forward.. Perjuangan mesti diteruskan

After all... Life is a climb..!

azira said...

stuju azreen, msk u nie mmg byk ragam..de y ske riak skola dye dlu pleng bgos..pdhl spintar top 10..x de lak nk riak..ble part lecturer lak,,de y mmg sbr gler ngn ktwrg,aja stu2..de y speed gler smpi half klas xphm...tp mmg rndu gler zmn skola,,nseb bek de umul tmpt mlpskn rndu,,

NorAzrEeN said...

hehehe..xpe murt..nti experience ko kt oz,jgn lupe share aw..btoll azira..hehe...klo nk citer ragam2 org2 kt cni..mmg xabes..mcm2,plek2..haha

nemesis3891 said...

rindu kat uia..... rasa la jadik budak u keap....hehe...
datang kelas lambat....hai...budak u la katekan~
hahaha

atEyn mIer@ said...

syahdu nya..azreen.bergenang air mata ak bce..isk9..serius rindu kat suasana blajar kat sepintar..waaaa..
mmg masa xley nk patah blik tp.kngn2 yang ade sgt2 mbntu kot..
bgus snanye kau da dpt rse sgle kehidupan 2..haha..tahniah!
b STRONG!!..n smile always..~
(rindu WANNABABES~!)=P

NorAzrEeN said...

ade tu muaz..cbe cari ngn hati dan bukan ngn mate..cewahhh..hehhe:P

Related Posts with Thumbnails