PhalanxoflegendZ Ver 4.5

ingat2kan diri!

salam... lame x post... pekaba sumer? em.. saje nak tazkirah sikit... bukan tazkirah ape pun... cume nak ingat2kan... aku teringat bile borak ngan najmi mase die datang promote DQ die tuh... die citer la, kite kena tabah bile keluar sekola nanti... die kate die terkejut tgk batch die.. lepas kuar skola, bukan main dressing(t'utame wanita la... laki nak jage aurat x susah...) ade yg pegang tangan...
kadang2 orang fikir aku kolot(biase la pegang tangan tu... kite xleh expect sume org baik!!!), tapi cube fikir btul2, ap la gune ko jadik org islam tp x ikut?? itu ke yg Allah nk?? tpi kalau hati dah gelap sgt pun, fikir balik, itu ke yg mak bapak kiter nak?? mesti x,kan?? mungkin dah due tahun korang kenal aku, tgk gaye aku ni, korang pun tau aku ni bukan baik mane... x kisahlah.. aku cakap camni sbab aku sayang batch aku... da best batch ever in my whole life! aku harap xde la yg jadik macam yg najmi citer tu... bukan yg pegang tangan tu.. tapi sumer.. aku harap kiter sumer dapat mantain kebaikan yg kite dapat kat sepintar... mungkin aku bukan yg paling layak nak ingatkan pasal bende ni, tpi aku xkisahla... n aku x kate kiter seteruk tu, cume better ingatkan sebelum terjadi... orang kate, tarbiyyah tu kat sekola, tapi sebenanrnye tarbiyyah tu start bile kite kuar dari suasane baik tu.. cmne kita nak kontrol diri kite.. tu senior aku yg cakap... n aku dgr ade yg dah dating.. sukati korang la... dah besar.. pandai2 fikir.. aku tulis camni bukan ap, aku tau kat sini jer tempat kite nak communicate...tande kita saling ingat mengingati... rite? kepade admin lain, rase2 aku punye post ni mengarut, padam jer la... tu je... doakan aku selamat dunia akhirat.. wassalam...

2 comments:

Anonymous said...

ala, baru ingat nak pegang tangan.

green said...

bukn nk kutuk batch sndr..tp suma ni da b'laku lama da sblm abis skola lg..korg je kot yg x perasn..nak ditegur nnt wat muka lg pon nk jg hbgn bek kita suma..bila da kuar skola ni sumanya bermula..aku sndr da hdpi khdpn di luar kwsn 'tarbiyyah'..so hrp korg kuatkn iman 2 jgn mudh t'ikt setan..smoga Allah sntiasa lndungi dak2 phlnx..amin

Related Posts with Thumbnails