PhalanxoflegendZ Ver 4.5

something for us to ponder...

assalamualaikum...
slamat brpose kpd yg pose...
kpd rakan2 yg dhormati, smpne bulan ramadhan ne, jom kte ikuti sngkete syariah d negara yg kononnye negara Islam...
isu kartikasari dewa shukarno yg mnom arak 2 dh feymes, smpikan ad paper kt san francisco pon siarkan, so xkn korg xtw kot...
so utk prmulaan, ikot la link ne

http://www.zaharuddin.net/content/view/869/72/

bce artikel brtjok isu sebat:jwpn kpd tun dr m, n kte akan tw kpntingan brilmu sblum mlontarkan kate2 n pndpt...
papepon, jom r kte ambil tw, sbb mmg mnarik..
n kalo spe bce utusan malaysia rabu 26 ogos 5 ramadhan,
brkaitan komen pm ksayangan kte, bg ak, cm brtmbh bez je...
tjoknye utamakan tarbiyah....siap jd headline front page ag...
k la, ak undur dri dlu. kalo korg rse nk komen pasal bnde ni, jom r.
nk tgo ak pape ke, ak salah pape ke, ckp je...

lastly, slamat brpose, n smoge brjye......
assalamualaikum

2 comments:

MiztER MURTphalanx! said...

Salam.. Sronok ble de perbincangan camNie.. Saya nak berkong si sket..

PENDAPAT PEMIMPIN NEGARA KINI ATAU SEBELUMNYA.
Bagi Aku secara kasarnya mereka sememangnya tidak menyedari tahap ilmu dieorg dalam bidang syariah. Dan jelasnya mereka nak jaga kepentingan politik dengan negara lain. Tengok je la camNe negara luar tngah persoalkan kredibiliti kita sebagai negara ISLAM. Sedangkan inilah kredibiliti kerana mencari keREDHAan ALLAH bukan keREDHAan MANUSIA. Banyak negara luar ingat ni tak adil sebab takde negara luar islam pernah buat. Jadi muncullah pendapat lebih baik bagi ceramah la,tarbiyah la..

PENJATUHAN HUKUMAN.
Sesuatu yang adil dan patut diteruskan. Macam dalam link kamal uh, die berpendapat hukuman ni jatuh dalam ta'zir,maksudnya HAKIM berhak menentukan hukuman berdasarkan kepada 'degree' kesalahan. Ape-apa hal pun kita tetap amek 'aslu' nya.. Yang memabukkan itu sikit banyak tetap dihukm. APe hukmannya? jelas2 dalam syariah kata SEBAT...!!!

YOOchunLOVER said...

Die memang salah...
n patut dihukum...
tp plek gak sbb tbe2 rmi lak yg ksian kat dye...
anyway,brdsrkn ilmu ak yg x sbrp ni pon,hkmn yg stimpal ngn dye adalah SEBAT..

anyway,x nk cmmnt byk sbb tkut slah ckp lak...

Related Posts with Thumbnails