PhalanxoflegendZ Ver 4.5

"KENANGAN MANIS KAU DAN AKU"



































































"mentari menyinar cerah.bukti sayang allah...demi masa sesungguhnya manusia tu dalam kerugian kecuali org2 yg beriman,beramal soleh,berpesan2 dgan kebaikan dan menasihatkan supaya sabar"haaaaa ana rasa mcm baru tahun lepas ana berada di tingkatan 1.waa...smua laksana baby face yg maseh keanak2kan begaduh mcm anak2 kucing yg berebut susu emaknye.bemain2 kegirangan.tekecoh2 sana tekecoh2 sini..saat penuh bahagia..penuh dengan pelbagai bentuk tarbiah form 5..sampai minda yang teranakanakan ini masih meraba2 eri hidup dalam sebuah komuniti yang kecil.sinior junior...

TINGKATAN 1...kalau kalian maseh ingat..ambilan pertama..ambilan kedua..dan seterusnya.kalo nak tau..aku orang pertama yg dikenalkan.sama nama dengan exco badar ketika itu.famous abish,like by baby face.wkt tu laa.ingat tak pilihan raya pertama..undi Aufa or apis..=(nak jadi penghulu form one)....sangat kelako."wei ko second intake,aku first intake!ikutla cakap aku!" "wei mentang2 ko first intake ko poyo.ingat sekolah ko sorang ke?"sambil berebut Q nak amik makan tengah hari kat DM.masih segar di inagtan aku.tautan seorang pelajar yg tersangat junior dalam menyulami erti sahabat.sapa ingat,waktu ni jf je kelas kat bawah jm,ja kelas atas..haha. em ingat lagi arip rokok?"woi,sapa2 yang merokok,korang tengok ni.tangan aku sebelah 20 kilo,kalo kena korang mati!"pehtu dia kantoi...ALI AND DA GANG.SEPANTARAN.PERANG OREN.haha....semua itu masih segar.siyes....lg 1 tak tahan...tiap2 lepas maghrib"form 1 sila tunggu selepas ini.."ponat dol...

TINGKATAN 2...sapa kenal shadzwan adnan..pe**ji.keluar.sebab.kena buli.dengan sapa?ali.ALI and da gang.haha gila pe form 2.tak larat bai nak buli org.akhirnye ali dibebaskan..kui3.waktu tingkatan dua.sangat2 enjoi tahap gaban dewa gombak punya.mmg.mengejek tahap jubur.ter cirit2do gelak time uh.bapak,mak,nenek atuk,moyang.hah.kalo takda lalu zaman nie,tak muncul la nama Acai,tak muncul la nama...sapa lg ek..em..chombee?haha muadz la kena tekan waktu tu.."wei muadz macam mana ni dah sirius doh.."muadz dengan selumber monyet menjawab.."sabar relax lama2 ia akan hilang..hanyut dibawa umur"..maka syahadannye mat benarlah perkara yang diakatakan muadz itu...bapak star.sapa muadz?kelas sederet.bila saya lihat balikbudak form 2 skang ingat zaman mentah2 dulu.time prep terkejor2 sana.terkejor2 sini.mmg gilo...gado laki pompuan toksah cakap.haha macam akak gado ngan adik.tarik2 rambut kui3....kelip mata sekali setengah...dah form 3...

TINGKATAN 3...bajet macho..da ada dua ekor junior dia bawah anda..pmr...haha waktu ni malaikat cket.haha tingkatan tiga...laju doh f3 aku pun da lupa pe yg jadi.kelas2 tambahan.haaa futsal di pagi buta..ingat.time tuh f5 bagi kami men sampai kol 3 kot.pehtu depa nak pakai..main laa smua gak turun.pak guard datang.."takpa2 dik,main.pakcik nak naik atas jap.nak bukak spot light"wuuuh sport planet do raudah masa tu.bes.pecubaan pmr..pmr.smangat gila time pmr,kumpul 1 batch dpn DM,baca doa,pehtu berarak sambil slawat zikir!pengalaman sangat menggelikan bulu ketiak..jalan bawak pe namanye tu..pas masuk pmr..haha.abih pmr..enjoi gila kingzir.maggi baldi.satu menda yg mmg tak leh lupa.tukang masak Alip.aku assisten dia.18 maggi cukup 1 batch dow.pakai baldi..kat aspura laa.sengal.da ar masak dalam gelap.light off.muka alip kerut2.aku tak tau bapa titik pelum masuk dalam itu maggi.patut sedap.yg paling gila sakai makan.fakar.balas dendam habis.aku pelik gila.da ar makan banyak gila mcm lebah,pehtu tambah lagi 2 bungkus personal nye.huh.gilo...

TINGKATAN 4...ahhhah.dapat member baru..da yang dari penang amang,da yg skitar keyell.mcm2.kedatangan menceriakan.haha begelak ketawa ter chiritt2.singa.huhu...pokok.oi pokok!...men bla mengikut kelas..hehe tak aci jn dgn jf gabung star ar..haha.tapi aku sdeyh do.da yg tinggalkan kita awai tahun nie..ukhuwah takkan putus k..em tu laa byk knangan laa aku tak tau mau type yg mana satu....macam2 nama telah tercipta pada ini zaman.pokok pitt..berat..amang..semboq..top..pe lg ek..ha singa,atan,samad,sarip,jenol,haha.dapat nama baru koang mai cini.waktu ni kelas2 da len.sain agama,tulin,teknikel,tu smua tak membezakan ukuwah nan 1.cikgu2 ngajar.cikgu timah je baru nnt cikgu marlina..hahaha.ni.kenengan ini tak mungkin ku lupa...mustahil...

TINGKATAN 5?
terus terang.sedih pun da gak tahun akhir bergelar pelajar sekolah...nanti2kan?hahaha ku ucapkan selamat bertugas kepada pemimpin2 kami yg disayangi.hanip.alip.murt.ikmal.faiz ikmal.aufa.hilmi.lina.semah.haha semua laaa...selamat selamat selamat!!
sinar silih malam bertaut.
sangat sekejap..tak dapat ku pastikan..
sedar2 dah form 5 huh..
aku tak pasti,pe yg kan berlaku,nnt..
doakan kita berjaya

salam memori
MUADZ..
hehehe...

4 comments:

YOOchunLOVER said...

muadz...
huk3...
cdey ak bce...
brgenang air mte ak...
anyway,ak brsyukur ak msok spintar..
ak bersyukur ak knal ngn korg..
ak bersyukur ak ade mmbr havoc lg mabok cam korg..
huhu..

gha great said...

weh..taw xpe..
ak t'haru..
tbe2 cm xnk kua skola lak..
xnk b'pisah..!!

Miz bLackRo$e said...

isk8...sdeth gler.
tp xsgke da ampir lima thun..
uh..even ak cm bmasalah..tp..
byk gler erti hdp ak bljar kt 'sepintar' nh...
isk99....xnk berpisah!!wawawaawa...

aiman rashidd said...

gambar epul comel gila !!!! HAHAH

Related Posts with Thumbnails